ریشههای مدیریت منابع انسانی به دهه 1950 برمیگردد؛ وقتیکه نویسندگانی همچون دراکر و مکگریگور، به نیاز به رهبری آرمانی هدفمند و مدیریت یکپارچگی کسب و کار توجه میکردند (Armstrong, 1987). این موضوع، در ادامه، توسط نهضت علوم رفتاری دهه 1960 مطرح شد که سردَمدار آن Maslow،Argyris و Herzberg بودند. این دانشمندان، به جنبه ارزش منابع انسانی در سازمانها تأکید میکردند و در رابطه با بهبود کیفیت زندگی کاری کارگران بحث مینمودند. این موضوع، مبنای نهضت توسعه سازمانی را توسط بنیس[1] در دهه 1970 شکل داد. نظریه حسابداری منابع انسانی[2]توسط فلیمهولتز[3] مطرح شد که پیامد توسعههای بعدی در حوزه مدیریت منابع انسانی بود و به مدیریت منابع انسانی اولیه، به عنوان یک مکتب تفکر تعریفشده و مشخص توجه میکرد. حسابداری منابع انسانی، به منابع انسانی، به عنوان داراییهای یک سازمان توجه میکرد. حمایت از نگرش دارایی به منابع انسانی، در دهه 1980 شدت گرفت.(Hendry and Pettigrew, 1990).
میتوان گفت مدیریت منابع انسانی:
– یک روش استراتژیک به منظور دست یابی، توسعه، برانگیختن و حصول به تعهد نیروی انسانی به عنوان کلیدیترین منبع سازمان (افراد) تعریف گردیده است .( حاجی کریمی، 1379 : 52 ).
– دور اندیشی فراگیر، نوآوری و تحول گرای سازمان یافته در تأمین کیفیت زندگی قابل قبول کاری است که برای بکار گیری و جا گیری مناسب و مؤثر این منبع استراتژیک به کار میرود.( میر سپاسی، 1377 ).
مدیریت منابع انسانی تخصص ویژهای است که در جهت کسب رضایت کارکنان، تأمین هدفهای سازمان، ت گذاری و برنامه ریزی نیروی انسانی فعالیت مینماید. (جوادین، 1384) .
بین واژه مدیریت منابع انسانی و مدیریت اداره امور کارکنان تفاوت وجود دارد. مدیریت منابع انسانی از جمله مسئولیتهای اصلی مدیریت در هر سازمان به شمار میرود و همه مدیران سطوح مختلف سازمان به نوعی از این مسئولیت برخوردار هستند و همه آن را، بهره برداری از سرمایه انسانی جهت نیل به اهداف سازمانی میدانند. در حالی که مدیران اداره امور کارکنان، افرادی هستند که معمولاً با ارائه نظرات در شوراها، تلاش میکنند مشکلات بین کارگران و کارمندان را با یکدیگر و مدیران حل کنند در واقع عهده دار هماهنگی در فعالیتهای مدیریت منابع انسان هستند .( بکر، 1975 : 45 ).
[1]. Warren Bennis
[2]. Human Resource Accounting
[3]. Flamholtz, 1974
شناخت تأثیر آگاهی و شناخت کافی از سیستم حسابداری منابع انسانی بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی .
شناخت تأثیر فقدان نیروی انسانی متخصص بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی
شناخت تأثیر حمایت دولت بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی .
شناخت تأثیر وجود نرم افزارهای مناسب بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی .
شناخت تأثیر توجه به ارزش اقتصادی دارایی انسانی، بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی .
شناخت تأثیر حمایت مدیران ارشد بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی.
درباره این سایت